Omgeving

De Markt loopt vanaf de "Marktstraat" en de "Luifelstraat" tot aan de “Varkensmarkt”, "Swalmerstraat" en de "Kraanpoort" die hier allen op uitkomen.Aan dezeMarkt bevinden zich diverse monumentale panden alsook de Sint-Christoffelkathedraal en het stadhuis van Roermond, beide ook monumentaal. Op de Markt vinden verschillende evenementen plaats zoals het jaarlijkse Taptoe Midden-Limburg en bevrijdingsfestivals maar ook de gewone wekelijkse markt is hier te vinden op de zaterdag. (Wikipedia)

Recreatie en toerisme

Roermond is een toeristische stad en dankt dat met name aan het winkelaanbod en aan de Maasplassen. Deze plassen, die ontstaan zijn door het baggeren van grind, worden vooral in de zomer gebruikt door veel recreanten. Surfers, zeilers en zwemmers zijn in die tijd veel in en op de plassen te vinden. Boten kunnen aanmeren bij één van de vele jachthavens die Roermond rijk is.(Wikipedis)

Winkelstad

Roermond werd door Detailhandel Nederland, het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel gekozen tot Beste Binnenstad 2009. Roermond heeft iedere woensdag en zaterdag een voedsel- en warenmarkt. Deze word zaterdag op de markt gehouden en woensdag op het Munsterplein. Omdat de hele gemeente is aangewezen als toeristisch gebied, mogen tegenwoordig alle winkels in Roermond hun deuren openen op zondag. In 2001 werd in Roermond het Designer Outlet Center van McArthurGlen gevestigd. Dit winkelcentrum telt anno 2011 ruim 120 winkels en trekt ruim 3,75 miljoen bezoekers per jaar, het behoort daarmee tot de grootste winkelcentra van Nederland. Het winkelgebied is met het stadscentrum van Roermond verbonden door een voetgangerstunnel onder de N280. (Wikipedia)

Het Stedelijk Museum Roermond is gevestigd in het voormalige woonhuis van de nationaal bekende architect Pierre Cuypers. Hij bouwde dit huis in 1853 bij het Atelier Cuypers-Stoltzenberg, waar kerkelijke kunst en meubelstukken werden vervaardigd. Vandaag de dag zijn in het museum wisselende tentoonstellingen te zien en is er informatie over de geschiedenis van de stad te vinden, in het bijzonder over architect Cuypers. (Wikipedia) In 2012 is de cultuurfabriek ECI geopend. Hier kun je terecht voor o.a. pop, film, theater, exposities en cursussen. Voor meer informatie zie: http://www.ecicultuurfabriek.nl/programma

Over Ons

Bram en Ron heten U welkom bij Cafetaria Be-Invited. Zoals de naam al aangeeft "U bent uitgenodigd". Wij zijn een onafhankelijk cafetaria - eetgelegenheid midden in het centrum van het prachtige Roermond. Kwaliteit, klantvriendelijkheid, service en sfeer hebben wij hoog in ons vaandel staan.

Connect With Us


Laatste Berichten

Openingstijden

Vanaf de zomervakantie tot en met de herfstvakantie zijn wij ook op de maandag open van 12:00 - 20:00.

© 2016 All Rights Reserved. Designed by HKaya for Be-Invited.